Tuesday, May 19, 2015

8 Sfaturi si Trucuri pentru pozele de pe Instagram

Astazi m-am decis sa vorbesc despre pozele pe care le urcam pe Instagram. Fiecare din noi urmarim tot felul de bloggerite atat de beauty cat si de fashion, si cred ca in ultima perioada am devenit putin entuziasmate dupa felul in care multe dintre ele is personalizeaza pozele de zi cu zi. Sa va dau o veste buna?
Ei bine putem si noi sa facem astfel de poze fie ca suntem bloggerite fie ca nu.
Fie ca iti fotografiezi outfitul de azi, fie ca faci poza la micul dejun, te asigur ca si pozele tale pot arata la fel de bine.
Fiindca imi doresc ca si pozele voastre sa arate la fel de bine ca acelor persoane pe care le urmariti, m-am decis sa impart cu voi niste sfaturi si trucuri pe care le aplic eu pozelor mele ( stiu ca multe dintre voi m-ati tot intrebat de pozele de pe Instagram ).
Haideti sa incepem:

1. Creaza o tema
Chiar daca este vorba de o noua pereche de pantofi cu care vrei sa te mandresti, e bine sa adaugi un articol care are cam aceeasi legatura cu pantofii sau cu design-ul pantofilor.
Eu spre exemplu am ales sa folosesc sclipici argintiu deoarece se regaseste si pe tenisi.

2. Jucati-va cu privirea de ansamblu
Trebuie sa recunosc ca eu personal sunt o fana a pozelor de acest gen pe Instagram plus ca scapam cat de cat de marea problema a umbrelor.
Ce e drept azi am avut parte de o vreme foarte capricioasa :(


3. Folositi texturi
In loc sa folositi un fundal alb pentru toate pozele, incercati sa va jucati cu tot felul de texturi cum ar fi: blanite, pulovere, esarfe chiar si covorase. Aceste texturi vor da un aer mai special pozelor si deasemenea va vor ajuta cu povestea pe care vreti sa o comunicati.
Pentru poza de mai jos am folosit un pulover :)

4. Culorile luminoase atrag intotdeauna
Lumea trece repede peste poze pe Instagram iar ca sa le atragi atentia atunci trebuie sa ai acel ''ceva''. Culorile au un rol important, fie ca e vorba de acele lucruri frumos pastelate fie ca e vorba de acel graffiti frumos pe care l-ai vazut in oras, culorile luminoase iti vor aduce intotdeauna ''inimioare''

5.  Lumina perfecta
Lumina poate parea un lucru evident insa nu toata lumea intelege importanta ei atunci cand vine vorba de fotografii. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, atunci trebuie sa faci poze la lumina naturala, fie ca va trebui sa iesi afara, fie ca va trebui sa tragi jaluzelele. Diferenta intre o poza facuta la lumina naturala si o poza facuta la lumina artificala este enorma.
Din pacate nu am avut parte o lumina buna, a fost o zi destul de posomorata si inevitabil m-am trezit cu umbrele :( . Sry fetelor!

6. Nu trebuie intotdeauna sa incluzi intregul articol atunci cand fotografiezi un cadru insa trebuie sa te joci cu tot felul de unghiuri.


7. Cheia este organizarea
Inainte sa faceti poza, asigurati-va cadrul. Daca faceti poze la haine, asigurati-va ca nu sunt scame sau gunoi pe covor, praf pe jos sau orice altceva ca poate atrage atentia.


8. Aplicatii
Sunte persoane care prefera sa faca poze cu aparatul iar mai apoi sa le incarce pe telefon si eventual pe Instagram si sunt persoane care fac poze cu telefonul.
Daca faceti poze cu telefonul atunci va recomand cateva aplicatii care va vor ajuta sa editati pozele inainte sa le urcati pe Instagram
Eu folosesc urmatoarele aplicatii:
( aplicatiile pe care le voi mentiona mai jos sunt pentru IOS - Iphone )

  • Afterlight - costa $0.99
  • CameraX - gratuit
  • Enlight - $5.99
  • VSCOcam - gratuit - acesta aplicatie o sa va placa cel mai mult :)
  • PicFX - $1.99
  • Bokeh Lens - $0.99
  • Lumie - $1.99
  • Instasize - gratuit
  • PicsArt - gratuit
Majoritatea sunt cumparate si stiu ca nu multe persoane din Romania fac asta, insa va asigur ca sunt niste aplicatii care-si merita toti banutii.

P.S.: Evitati sa faceti poze seara sau la lumina artificiala chiar daca sunteti nerabdatoare sa va mandriti cu produsul/produsele. Evitati fundalurile incarcate si lenjeriile de pat sifonate care nu fac decat sa incarce poza si sa distraga atentia. Deasemenea evitati mobila aceea portocalie, evitati flash-ul. Puteti scoate la imprimanta tot felul de fundaluri, va puteti folosi laptopul si tot felul de background-uri pe care le aveti in laptop sau chiar calculator, coli albe si asa mai departe. 

Sper din suflet ca v-a placut acest articol si deasemenea sper ca o sa va ajute sa realizati poze superbe pentru Instagram. 
Daca vi s-a parut utila aceasta postare atunci o sa vad rog sa-mi lasati un comment mai jos! 
Va doresc o zi superba!

8 comments:

  1. Am ramas placut impresionata de aceasta postare , chiar imi place , in sfarsit am gasit pe cineva care chiar se pricepe eu nu te am Instagram dar cu siguranta dupa ce voi da Publish acestui comentariu ma voi abona la tine , pozele pe care le ai pus sunt superbe , iar acele aplicatii chiar am sa le incerc si eu.Imi place mult blogul tau ,Pupici

    http://iloveshoppingmakeup.blogspot.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma bucur sa aud asta <3, am invat si eu ce sa fac, vroiam sa iasa in evidenta si pozele mele la fel de mult ca a bloggeritelor mai mari. chiar ma bucur ca iti plac si chiar te rog sa incerci aplicatiile (VSCOcam) o sa-ti placa ce-l mai mult. multumesc mult :* pupici :*

      Delete
  2. multumim, Elisa! cu siguranta voi folosi unul sau multe din trucurile din articolul tau, chiar daca nu am Instagram. adaptam pentru ce avem nevoie, nu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. poti sa adaptezi pentru ce vrei tu, nu e problema :D, eu am ales instagram pentru ca e in mare voga acum si toata lumea parca e innebunita dupa el :)))

      Delete
  3. Suuper postarea! Te urmaresc de mult timp pe Insta si imi plac tare mult pozele tale!

    ReplyDelete
    Replies
    1. multumesc din suflet, ma bucur sa aud asta! :* pupici :*

      Delete
  4. Foarte utila postarea :) Instagram il folosesc mai rar, inca nu mi-am facut un obicei din el, dar voi aplica sfaturile pentru blog pentru ca niciodata nu sunt multumita de backgroundul ce-l folosesc si cam raman la alb, dar in ultimul timp am inceput sa ma folosesc si de diferite obiecte si parca nu mai pare asa de simplu. Dar pentru mine uneori lumina este o adevarata provocare :))) Pozele tale imi plac mult, au acel ceva ce m-a facut sa ma opresc si sa te urmaresc :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma bucur ca ti se pare utila. trebuie sa incerci diferite lucruri, pozitii, decoruri ca sa ajungi la ceva ce sa-ti placa cu adevarat. lumina e super importanta deci sa ai grija :) :* multumesc mult :*

      Delete

Latest Instagram Photos