Tuesday, May 23, 2017

DIY - Tarte din lumanari folosite

Nu stiu voi, dar eu sunt o mare iubitoare de lumanari si recunosc cu mana pe inima ca cele mai bune luamanari care mi-au ajuns la inima sunt cele de la Bath & Body Works pe care le puteti gasi si pe A Thousand Wishes!
Prima mea lumanare de la Bath & Body Works a fost una mititica, din simplul fapt ca nu-mi venea sa dau $18.50 pe o lumanare ( cam atata costau lumanarile BBW prin 2008, astazi, au ajuns la pretul de $22.50 pana la $26.50 ).
Dar nu vreau sa intru in prea multe detalii despre aceste lumanari, dar daca va doriti sa-mi astern parerea despre ele intr-o postare, atunci cu mare drag!
Sa trecem la ceea ce ne intereseaza!
Nu stiu daca fix orice lumanare arde complet pana la ultima picatura, dar sunt unele lumanari ( ca acestea de la Bath & Body Works ) care din pacate nu ard complet si ne trezim ca ramane produs cam de doua degete si ne intrebam ce pisici sa facem cu atat produs ca nu prea ne vine sa aruncam lumanarea la guni!
Facem TARTE! Da, tarteeeee ( nu din alea de le infuleci, d'astea de dieta... le mirosi si nu te ingrasi ) sau candle melts.
Asa ca sa trecem la treaba!

O sa aveti nevoie de:
  • aragaz 😅
  • o craticioara
  • clesti de bucatarie
  • apa
  • lumanari folosite
  • forme din silicon
  • o canita din plastic ( optional ) 
  • o sita fina, micuta ( optional )
  • servetele de bucatarie ( optional ) 

Fiindca sunt o perfectionista, am zis sa fac o treaba buna pana la capat, insa daca nu aveti timp puteti sa sariti peste cativa pasi!

Aprind aragazul si pun craticioara cu o cana de apa la foc mediu! Cand incepe sa fiarba apa, bag lumanarea in apa si o las pana se topeste.  Dupa ce s-a topit, scot fitilele ramase cu ajutorul clestilor de bucatarie, dupa care scot lumanarea din apa ( nu uitati ca e fierbinte si trebuie sa folositi o manusa de bucatarie ca sa evitati sa va frigeti ).
Din acest moment puteti sa sariti peste pasii optionali si sa scurgeti lumanarea direct in formele dorite ( aveti grija ca o sa fie putin messy ) dupa care le bagati la frigider 1 ora ca sa se intareasca si voilà...le scoateti din forma si sunt tocmai bune de ars!
Daca vreti ca totul sa fie absolut perfect atunci va spun cum fac eu! 
Dupa ce am scos fitilele din lumanare si lumanarea din apa, pregatesc canita din plastic, deasupra careia tin sita fina iar in sita asez 1-2 bucatele de servetel. Fac asta deoarece in lumanare raman particule arse de fitil si prin aceasta metoda pot sa scap de acele reziduuri. Torn lumanarea in forme, le dau la frigider 1 ora, dupa care le scot din forme si le folosesc sau le depozitez.

Cum le depozitez?
De obicei le pun inapoi in recipientul in care a venit lumanare, pun capacul si le bag in dulap sau sertar. Deasemenea se pot pune si in pungute ziplock ( cu sistem de inchidere ) sau intr-o tavita transparenta de plastic si dupa care intr-un loc ferit de umezeala.
Si uite asa ma bucur de fiecare lumanare la maxim!


P.S. - sunt si o idee frumoasa de cadou 💜

Produse Bath & Body Works puteti gasi pe A Thousand Wishes Store!


Cam asta e DIY-ul de astazi si sper din suflet ca v-a placut! 



2 comments:

  1. Foarte misto ideea! Nu m-as fi gandit vreodata la asta! :)))
    Eu imi iau lumanarele de la Glade, dar am descoperit unele misto de la Pepco si arde pana la final!!! Foarte misto si cu aroma! :)

    ReplyDelete

Latest Instagram Photos